default-header
Home Over Smaakboerderij De Gastendonk

Over Smaakboerderij De Gastendonk

Smaakboerderij de Gastendonk is gelegen in Horst aan de Maas. Een echt familiebedrijf wat al 5 generaties zorg draagt voor het prachtige pand en de gewassen op het land erom heen. Gemakkelijk bereikbaar vanuit de A73 (Afslag 10) vanuit zowel de richting van Venlo / Roermond als Nijmegen.

Een historisch pand nabij het kasteel

Smaakboerderij De Gastendonk kent een rijke historie: deze Noord-limburgse boerderij stamt al uit eind 1400 en behoorde vroeger bij kasteel Huis ter Horst. De ruïnes van dit kasteel zijn nog steeds te bezoeken.

Smaakboerderij De Gastendonk is geen beschermd rijks- of gemeentelijk monument, maar kent wel een lange geschiedenis samen met het kasteel Ter Horst. In 1712 schonk de Vrijvrouwe van Horst de naast het kasteel gelegen Gastendonk als adellijk goed aan haar rentmeester.

Het huis bestond oorspronkelijk uit twee bouwlagen (begane grond en een verdieping ‘met 16 ramen en deuren’). Het huis was omgeven door water. De waterpartij is later gedempt en in de 2e helft van de 19e eeuw is ook de oorspronkelijke verdieping verwijderd. Het pand heeft toen zijn huidige vormgeving gekregen.

Over Smaakboerderij De Gastendonk

Verse groenten spelen de hoofdrol

De naam smaakboerderij doet natuurlijk al vermoeden dat er veel en lekkere groenten worden verbouwd op het perceel om het pand. Vol liefde en met passie zorgt Gerrit voor de groei en teelt van vele heerlijke nieuwe als ook vergeten groenten. Chef Joep bereidt deze met zijn kennis en kunde tot de heerlijkste gerechten. Gastvrouw Lieke regelt dat alles tot in de puntjes is verzorgd en de gasten niets te kort komen. De verswinkel staat onder Henny’s hoede, zij zorgt ervoor dat deze er netjes bij ligt.

Dit komt niet alleen tot uiting in het gezellige restaurant met een heerlijk en kwalitatief aanbod aan gerechten, maar ook in de verkrijgbare ambachtelijke maaltijden voor thuis en producten in de boerderijwinkel.

Over Smaakboerderij De Gastendonk
Over Smaakboerderij De Gastendonk
Over Smaakboerderij De Gastendonk
Over Smaakboerderij De Gastendonk

Een echt familiebedrijf

In het jaar 1876 begint de huidige familie Weijs er een boerderij, waar na de oorlog een boerenwinkel ontstaat. Door de jaren heen groeit en verandert het bedrijf. Inmiddels staan de vierde en vijfde generatie aan het roer en is Smaakboerderij De Gastendonk zoveel meer dan alleen een boerderij of boerderijwinkel. De restaurantfunctie neemt met het overgaan op de jongste generatie de belangrijkste plaats in.

Henny en Gerrit Vollenberg-Weijs en Lieke en Joep Verstappen-Vollenberg runnen nu met passie Smaakboerderij De Gastendonk, waar smaak en beleving centraal staan.

Maak hieronder kennis met ze!