default-header

Joep

Joep Verstappen is mijn naam, ik ben geboren en opgegroeid in Meijel. Als jongen wist ik al dat ik kok wilde worden. Bij restaurant De Troost (destijds in Heibloem) begon ik als leerling kok. Ik stroomde door naar Hotel Antiek in Helden en al snel proefde ik de uitdaging. Mijn volgende leerjaar als zelfstandig werkend kok was bij Hotel Restaurant Brasserie Valuas in Venlo. Daar heb ik ontzettend veel geleerd, ben ik 9 jaar gebleven en uitgegroeid tot souschef. Ook liep ik Lieke tegen het lijf, zij werkte daar als gastvrouw. In 2011 zijn Lieke en ik getrouwd en samen hebben we in de jaren daarna kinderen gekregen.

De laatste jaren voordat we samen aan het ondernemerschap begonnen, werkte ik als souschef bij mijn oud-collega Mathijs, in zijn restaurant de Beejekurf te Venray.

Toen mijn vrouw en ik samen in het bedrijf van haar ouders stapten, wisten we dat we een vleugje horeca in het boerenbedrijf wilden mengen. De boerderijwinkel kreeg een moderne open keuken en boven op de schelft willen we mensen te eten geven en zich thuis laten voelen. Ze kunnen rechtstreeks in de keuken kijken wat er gebeurt. Vaak zien gasten hun gerechten van begin tot eind opgebouwd worden. Dat vind ik mooi. Ik heb als chefkok niets te verbergen in mijn keuken, want ik werk gestructureerd, netjes en met eerlijke producten. De uitdaging is om mezelf steeds te blijven vernieuwen en om gewoon goede en smaakvolle gerechten te maken voor schappelijke prijs. In alles wat ik produceer, is smaak en kwaliteit terug te vinden. Dat is mijn passie. Vaak zorg ik voor een twist aan mijn gerechten, maar het hoeft van mij niet per definitie ingewikkeld te zijn. Gewoon goed.

Het mooiste in ons bedrijf vind ik dat we hier in de keuken streven naar vakmanschap. Daar sta ik voor. Dit draag ik uit in de dingen die we doen en loopt als een rode draad door al onze toekomstplannen. Want die zijn er voldoende…