default-header

Lieke

Nou, ik ben dus Lieke Verstappen-Vollenberg. Een echt Horster megje. Getrouwd met Joep, een kok uit Meijel 😉 en wij hebben samen 4 kinderen gekregen.

Op de Gastendonk groeide ik op, samen met mijn broers en zus. Ons pap en mam waren vaak aan het werk, en waren altijd in de buurt. Het leven op de boerderij hier beviel me goed. Jaren had ik in de weekenden en vakanties mijn bijbaan dus thuis.

Toen ik na het atheneum terecht kwam op de universiteit, kreeg ik pas het gevoel dat zo’n theoretische opleidingen helemaal niet bij me passen. Ik stopte met mijn studie en kwam in de bediening te werken bij Italiaans restaurant La Rondine. Dit opende mijn ogen. Dit soort werk was precies wat ik wilde doen! Het ging over eten, koken, drinken, ondernemen en voor gasten zorgen… Ik vond het zo leuk, dat ik besloot te kiezen voor de middelbare hotelschool. Na een paar jaar school, vele bijbaantjes in de horeca en verschillende grote stages kon ik gaan doen wat ik het leukst vond om te doen; gastvrouw zijn.

Het meest heb ik geleerd uit de praktijk. Een goede gastheer/-vrouw heeft van nature al iets dat je niet kunt leren uit de theorie, is mijn mening. Bij Valuas in Venlo kon ik me helemaal uitleven, want daar gebeurde in de bediening alles heel secuur. Het is een grote en mooie ervaring geweest om daar te mogen werken. Tevens ben ik Joep daar tegengekomen. Toch zocht ik verder naar een (familie)bedrijf waar ik me nog beter thuis zou voelen als gastvrouw. Dat vond ik in Hotel Brasserie de Zwaan in Venray. 5 jaar heb ik voor en met Nel Craenmehr en Ben Aerts mogen werken. Ik voelde me als een vis in het water bij hen en heb met heel veel plezier in het restaurant gestaan.

Toch kriebelde het altijd om weer thuis op de Gastendonk te gaan leven en werken. Het bedrijf heeft me nooit losgelaten… Het bedrijf van mijn ouders instappen en in de toekomst overnemen… Joep en ik, we namen samen de stap en nu staan we hier! Op de Gastendonk willen we dat mensen zich thuis en welkom voelen, wat ze ook komen doen. Of ze nu onze groenten meenemen, een hapje komen eten, een maaltijd voor thuis kopen of een catering bespreken. Dat is het gevoel dat mensen bij ons krijgen; beleef de smaak van de Gastendonk! Dat was vroeger al zo toen het nog een gastenverblijf van het Kasteel was; toen onze vrienden en familie er altijd welkom waren (en nog zijn); en zal ook zo zijn in de toekomst.

Voel je welkom en thuis bij ons.

Onze boerderij heet niet voor niets, de GASTendonk.